1600 km seitsemässä päivässä

Haaveeni on jo vuosia ollut pyöräillä Suomen halki. Loukkaantumiset, perhesyyt ja vastaavat ovat lykänneet suunnitelmaa vuosi toisensa jälkeen, mutta tänä vuonna haave vihdoin toteutuu.

Tänä kesänä heinäkuun 28. päivä aion nostaa pyöräni auton takakontista Manner-Euroopan pohjoisimmassa pisteessä Nordkappissa ja aloittaa matkan kohti etelää. Aloituspaikka on ikoninen ja haluan kokea jäämeren tuulet sekä Skandinavian vuoriston pohjoisosat pyörän selästä käsin. Reittini kulkee käsivarren, Tornion, Oulun, Jyväskylän ja Lahden kautta kotiini Espooseen. Suunniteltu kokonaismatka on hieman yli 1600 kilometriä.

250 km päivässä ilman ulkopuolista apua

Tavoitteeni on ajaa matka vain seitsemässä päivässä. Tämä tarkoittaa, että päivämatkojen täytyy olla vähintään 230-kilometrisiä, mielellään enemmän. Kyseessä ei ole siis mikään rauhallinen huviajelu, jonka aikana pysähdytään tutustumaan nähtävyyksiin. Kyseessä on seitsemän päivän läpileikkaus Suomeen ja samalla randonneur-henkinen suoritus, jossa otetaan miehestä mittaa. Lisähaastetta matkaan tuo se, että ajan matkan yksin ilman ulkopuolista apua mahdollisimman kevyellä varustuksella ja yövyn maastossa.

“Avoimia kysymyksiä on paljon.
Jaksanko ajaa? Kestääkö paikat? Toimiiko kalusto? Kestääkö pää?
Odotan haastetta innolla.”

Matka alkoi jo somessa

Reissussa ei ole kyse vain seitsemän päivän pyöräilystä – yhtä oleellista on valmistautuminen. Somekanavillani käydään jo keskustelua reittisuunnittelusta, varusteista, pakkaamisesta ja harjoittelusta. Seikkailu on alkanut ja lisää on luvassa!

Matkan aikana postailen toki sitten myös kuulumisia päivittäin. Kuvaan matkalla myös elokuvan, jonka julkaisen YouTube-kanavallani kotiinpaluun jälkeen.

Nähdään täällä blogissa, YouTubessa, Instagramissa ja Twitterissä!

Testailin tammikuussa laukkuja, pakkaamista ja bivy-pussia. Heinäkuussa on toivottavasti vähemmän lunta.

Kuka ja miksi?

Olen espoolainen elämäntapapyöräilijä. Fillarointi on minulle toisaalta tapa liikkua paikasta toiseen, toisaalta tapa treenata. Olen kiinnostunut kaupunkipyöräilystä, pyöräilykulttuurista ja liikennesuunnittelusta, mutta yhtä lailla minua kiehtoo oman kehon rääkkääminen äärirajoilleen kampea veivaamalla.

Seikkailuni tulee herättämään huomiota ja haluankin yhdistää matkaani rahankeräyksen hyväntekeväisyyteen. Lasten syöpäsairaudet ovat koskettaneet meidän perheemme elämää läheisesti, kun tyttäreni sairastui syöpään 9-vuotiaana vuonna 2016. Kannustan kaikkia lahjoittamaan rahaa Team Rynkebyn kautta syöpäsairaiden lasten hyväksi.

Seikkailu myös toiseen suuntaan – sähköautolla Lappiin

Matkani alkaa Norkappista ja looginen kysymys onkin: miten sinne pääsee? Alustavien suunnitelmien mukaan matka taittuisi sähköautolla. Ystäväni Tuomas Sauliala on sähköautointoilija ja -toimittaja, joka kirjoittaa sähköautoista Oikosulku-blogissa. Olemme hänen kanssaan suunnitelleet menomatkaksi sähköistä roadtrippiä läpi Suomen. Matkassa on omat haasteensa, kun ottaa huomioon autojen rajalliset toimintamatkat ja vasta rakentuvan latausverkoston.

Matkassa mukana