Kysy mitä vaan retkipyöräilystä tai sähköautoilusta!

Keräämme kysymyksiä ja vastaamme niihin videolla lauantaina automatkan aikana. Käy esittämässä kysymyksesi YouTubessa.


Sähköautolla Nordkappiin ja pyörällä takaisin

Haaveeni on jo vuosia ollut pyöräillä Suomen halki. Loukkaantumiset, perhesyyt ja vastaavat ovat lykänneet suunnitelmaa vuosi toisensa jälkeen, mutta tänä vuonna haave vihdoin toteutuu.

Tänä kesänä heinäkuun 29. päivä aion nostaa pyöräni sähköauton takakontista Manner-Euroopan pohjoisimmassa pisteessä Nordkappissa ja aloittaa matkan kohti etelää. Aloituspaikka on ikoninen ja haluan kokea jäämeren tuulet sekä Skandinavian vuoriston pohjoisosat pyörän selästä käsin. Reittini kulkee käsivarren, Tornion, Oulun, Jyväskylän ja Lahden kautta kotiini Espooseen. Suunniteltu pyöräilymatka on hieman yli 1600 kilometriä.

250 km päivässä ilman ulkopuolista apua

Tavoitteeni on pyöräillä matka vain seitsemässä päivässä. Tämä tarkoittaa, että päivämatkojen täytyy olla vähintään 230-kilometrisiä, mielellään enemmän. Kyseessä ei ole siis mikään rauhallinen huviajelu, jonka aikana pysähdytään tutustumaan nähtävyyksiin. Kyseessä on seitsemän päivän läpileikkaus Suomeen ja samalla randonneur-henkinen suoritus, jossa otetaan miehestä mittaa. Lisähaastetta matkaan tuo se, että ajan matkan yksin ilman ulkopuolista apua mahdollisimman kevyellä varustuksella ja yövyn maastossa.

“Avoimia kysymyksiä on paljon.
Jaksanko ajaa? Kestääkö paikat? Toimiiko kalusto? Kestääkö pää?
Odotan haastetta innolla.”

Matka alkoi jo somessa

Reissussa ei ole kyse vain seitsemän päivän pyöräilystä – yhtä oleellista on valmistautuminen. Somekanavillani käydään jo keskustelua reittisuunnittelusta, varusteista, pakkaamisesta ja harjoittelusta. Seikkailu on alkanut ja lisää on luvassa!

Retkestä on suunniteltu kaksi suunnitteluvideota:

Matkaa voi seurata livenä osoitteessa live.kampiapina.com ja virallisen reissukuvat postailen Instagramiin. Kuvaan matkalla myös elokuvan, jonka julkaisen YouTube-kanavallani kotiinpaluun jälkeen.

Testailin tammikuussa laukkuja, pakkaamista ja bivy-pussia. Heinäkuussa on toivottavasti vähemmän lunta.

Kuka ja miksi?

Olen espoolainen elämäntapapyöräilijä. Fillarointi on minulle toisaalta tapa liikkua paikasta toiseen, toisaalta tapa treenata. Olen kiinnostunut kaupunkipyöräilystä, pyöräilykulttuurista ja liikennesuunnittelusta, mutta yhtä lailla minua kiehtoo oman kehon rääkkääminen äärirajoilleen kampea veivaamalla.

Teen retken ensisijaisesti omista lähtökohdistani ja silkasta seikkailunhalusta. Usein tällaisiin tempauksiin yhdistetään myös hyväntekeväisyys ja haluaisin omalta osaltani antaa huomiota syöpää sairastaville lapsille. Syöpäsairaudet ovat koskettaneet meidän perheemme elämää läheisesti, kun tyttäreni sairastui syöpään 9-vuotiaana vuonna 2016. Kannustankin kaikkia lahjoittamaan rahaa Sylva ry:lle. Lahjoitetut rahat ohjataan lasten ja perheiden tukitoimintaan.

Seikkailu myös toiseen suuntaan – Teslalla Lappiin

Matkani alkaa Norkappista ja looginen kysymys onkin: miten sinne pääsee? Matka pohjoiseen taittuu sähköautolla. Tästä myös reissun hashtag: #nollallanordkappiin. Suomi päästä päähän ja takaisin ilman hiilidioksidipäästöjä!

Ystäväni Tuomas Sauliala on sähköautointoilija ja -toimittaja, joka kirjoittaa sähköautoista Oikosulku-blogissa. Matkaamme hänen kanssaan Tesla Model S sähköautolla Suomen poikki Lappiin. Yksi sähköautoilun suurimmista möröistä on toimintamatka. Haluamme osoittaa, että sähköautolla voi tehdä myös pitkiä matkoja.

Tuomaksen kirjoitus aiheesta: Sähköllä manner-euroopan katolle

Matkassa mukana