Olen Espoolainen elämäntapapyöräilijä. Fillarointi on minulle toisaalta tapa liikkua paikasta toiseen ja toisaalta tapa treenata. Olen kiinnostunut kaupunkipyöräilystä, pyöräilykulttuurista ja liikennesuunnittelusta, mutta yhtä lailla minua kiehtoo oman kehon rääkkääminen äärirajoilleen kampea veivaamalla. Työmatkat pyöräilen ympäri vuoden ja treenikilsoja kerrytän maantiellä ja maastossa. Tallista löytyy useita pyöriä eri tarkoituksiin, mutta en juurikaan hifistele kaluston suhteen. Arvostan kestäviä ja luotettavia pyöriä.

Tämä blogi sai alkunsa omista Facebook-päivityksistäni. Huomasin, etten kirjoita oikein mistään muusta kuin pyöräilystä. Säästääkseni ystäviäni eriytin pyöräilyaiheiset jutut Kampiapina-nimellä omaksi Facebook-sivukseen. Pikkuhiljaa tarinat pitenivät ja päätin perustaa blogin. Pyrin pitämään tämän blogin rentona ja positiivisena. Valitukset pyöräteiden aurauksesta ja wattianalyysit löydät muualta. Keskityn pyöräilyn aiheuttamiin positiivisiin viboihin.

Vuonna 2013 minut valittiin Helsingissä Vuoden talvipyöräilijäksi. Valinnan jälkeen olen keskustellut aiheesta muunmuassa Aamu TV:ssä, Radio Novalla, Basso-radiossa, Yle Puheella ja Tekniikka ja Talous -lehdessä.

Pyöräilyn ulkopuolella olen perheenisä ja työskentelen yrittäjänä verkkopalveluita kehittävässä firmassa. Lisäksi piirtelen viikoittain ilmestyvää nettisarjakuvaa nörteistä eläimistä.

– Jaakko Alajoki, jaakko at alajoki.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *