Päivän videolla pyöräillään rentouttavan lauantain päätteeksi maastoon nukkumaan. Tällä kertaa puhutaan bivy-pusseista ja testataan tuoretta hankintaani eli Snugpak Stratosphere -pussia. Pakkasta on rapeat -10 -astetta, joten tuubi pääsee heti “tulikokeeseen”. Bivy tulee sanoista bivouac shelter ja tarkoittaa väliaikaista majoitetta. Käytännössä jotain palmunlehden ja yhden hengen teltan väliltä. Bivy-pussin suurin etu on sen keveys. Kevyimmät pussit painavat joitakin satoja grammoja ja sen vuoksi ne ovatkin esimerkiksi kiipeilijöiden ja bikepackereiden suosiossa.

Bivyistä käytetään monia eri nimityksiä ja se tekee googlaamisesta vähän hämmentävää. Olen törmännyt ainakin seuraaviin muotoihin: bivy, bivi, bivvy, bivvi ja biwi.

Tässä pyörä taisteluvalmiudessa:

Ja kuva leiristä aamulta:

 

 

 

Published by kampiapina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *